Pomady
W naszej firmie produkujemy również pomad, gęste oraz plastyczne masy, które z powodzeniem można wykorzystywać do nadziewania, dekorowania oraz glazurowania wypieków. Swoją ofertę w tym zakresie kierujemy przede wszystkim do małych oraz dużych cukierni. Wytwarzamy zarówno pomady mleczne, jak i wodne. Mogą one zostać wykorzystane do dekoracji czekoladek, pralinek, ciast, ciastek, pączków, rogalików oraz babeczek.
Wodne pomady cukiernicze
Pomady wodne powstają poprzez chłodzenie oraz jednoczesne ubijanie masy z cukru, wody oraz syropu glukozowego. Wykorzystuje się je do glazurowania wypieków o dużej powierzchni. W zależności od tego ile jest w nich wody (maksymalnie 5%), po nałożeniu na wypiek mogą stać się przezroczyste. Gotowy produkt przed użyciem należy podgrzać w łaźni wodnej.
Pomady mleczne
Pomada mleczna powstaje na bazie pełnego mleka, dzięki któremu ma aksamitną konsystencję. Stosuje się ją w produkcji nadzień do pralin, wafelków oraz czekoladek. Przy jej pomocy można stworzyć nadzienie o smaku toffi, cappuccino lub karmelu. Można nią również przekładać tort po wcześniejszym dodaniu kremu maślanego.